Samsung açıkladı: Katlanabilir telefon artık destek almayacak

Samsung, 2020'de piyasaya sürülen Galaxy Z Fold 2 5G'nin bundan böyle yeni güncelleme almayacağını duyurdu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 14:04
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 14:53
Samsung açıkladı: Katlanabilir telefon artık destek almayacak
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, katlanabilir telefon pazarına ilk adımını Galaxy Fold modeli ile atmış ve kısa sürede bu segmentte lider konuma yükselmişti. Ancak Samsung, eski modellere olan yazılım desteğini kademeli olarak sonlandırmaya başladı. 

Şirket, geçtiğimiz günlerde yazılım destek planında yaptığı güncelleme ile 2020 yılında piyasaya sürülen Galaxy Z Fold 2 5G'nin artık yeni yazılım güncellemeleri almayacağını duyurdu.

Galaxy Z Fold 2 5G, piyasaya sürüldüğünde Android 10 işletim sistemiyle kullanıcılarına sunuldu ve o tarihten bu yana One UI 5.1.1 / Android 13 dahil olmak üzere çok sayıda yazılım güncellemesi aldı. 

Bundan böyle yeni güncellemeleri almayacak

Şirketin aldığı son karar doğrultusunda bu model, artık Android işletim sistemi güncellemeleri almayacak. Bunun yanı sıra Galaxy Z Fold 2 5G için güvenlik güncellemeleri de sona erdirilecek. Bu durum, cihazın gelecekte ortaya çıkabilecek güvenlik açıklarına karşı savunmasız kalabileceğini manasına geliyor.

Samsung'un bu kararı, Galaxy Z Fold 2 kullanıcılarını güvenlik güncellemelerinden mahrum bırakacağı için potansiyel riskler oluşturuyor. Katlanabilir telefon pazarında liderliğini sürdüren Samsung'un, bu segmentteki diğer cihazlar için de benzer adımlar atıp atmayacağı merak ediliyor.

Yazılım desteğinin sona ermesi, kullanıcıların cihazlarını güncel tutma imkânını ortadan kaldırarak ileride daha güvenli modellere geçiş yapmalarını teşvik edebilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa