Gazze’de can kaybı 42 bin 65’e yükseldi

İsrail'in saldırılarında can kaybı her geçen gün artıyor. Son 24 saatte düzenlenen 5 saldırıda 55 Filistinli hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 14:53
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 15:13
Gazze’de can kaybı 42 bin 65’e yükseldi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Gazze'ye yönelik saldırılarında 369 gün geride kaldı.

Geçtiğimiz günlerde birinci yılını dolduran katliamlarda İsrail, Gazze'yi hayalet şehre çevirdi. 

Can kayıplarının yanı sıra binlerce insan evlerinde edildi. Yakınlarını kaybeden Filistinliler, ya sınırlara ya da Suriye'ye göç etti.

Tampon bölgelerde bulunan kamplarda hayatta kalma savaşı veren Filistinliler, hastalıklarla da boğuşuyor. İnsani yardımın geciktiği bölgede salgınlar da çoğaldı. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası, Filistin halkını açlık, hastalık ve güvenlik tehditleriyle baş başa bırakıyor.  Başta Türkiye olmak üzere bölgeye yayılan savaşın bir an önce bitmesi için ülkeler adımlarını hızlandırıyor. 

Netanyahu'ya tepkiler çığ gibi büyürken en fazla tepki ise Türkiye'den geliyor.  Türkiye, geçtiğimiz aylarda ise Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olmak için Lahey'e resmi başvuruda bulundu. 

Lübnan ve İran'a saldıran Netanyahu, dün ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü. Görüşmede İran'a karşı atılacak adımlar değerlendirildi.

Bölgede hunharca insanları katleden katil İsrail, Son 24 saatte Gazze'de düzenlenen 5 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 55 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 42 bin 65'e, yaralı sayısı da 97 bin 886'ya yükseldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa