"Lübnan tahliyesinde yabancılara öncelik verildi" iddiası yalanlandı

Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmek için gönderilen gemilere ilk olarak yabancı uyrukluların alındığı iddiası yalanlandı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 15:17
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 16:00
''Lübnan tahliyesinde yabancılara öncelik verildi'' iddiası yalanlandı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail'in bombardımanları nedeniyle Lübnan'ı terk etmek için başvuru yapan Türk vatandaşları, TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerine bindirildi. Beyrut Limanı'na insani yardımları bırakan gemiler, daha sonra Türk vatandaşlarını alarak Mersin'e gitmek üzere yola koyuldu. Fakat başarıyla yürütülen tahliye operasyonuna dair birtakım iddialar ortaya atıldı.

"İlk olarak yabancı uyruklular gemilere bindirildi" iddiası

Söz konusu tahliye operasyonunda gemilere ilk olarak yabancı uyrukluların bindirildiği ve kavga çıktığı ileri sürüldü. Bunun üzerine İletişim Başkanlığı DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), iddiaları yalanlamak üzere bir açıklamada bulundu.

Türkiye'den Lübnan'daki Türk vatandaşlarını deniz yolu ile tahliye etmek üzere yollanan TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemilerine ilk olarak yabancı uyrukluların bindirildiğine ve kavga çıktığına dair iddiaların doğru olmadığı belirtilen açıklamada, Türk vatandaşlarına yönelik tahliye operasyonunda herhangi bir kavga çıkmadığı ve haliyle Lübnan askerleri tarafından kavgaya müdahale edilmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığı aktarıldı.

"Tahliye operasyonu sıkıntısız yürütülüyor"

Açıklamada, Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan Türk vatandaşlarının tahliyesinin TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri ile sıkıntısız bir şekilde yürütüldüğü belirtilerek bu gemilerin 300 ton insani yardımı Lübnanlılara teslim edildiği de hatırlatıldı.

"Yabancı ülke vatandaşları da tahliye ediliyor"

Tahliye sürecinde başta Türk vatandaşları olmak üzere devlete başvuruda bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da güvenle tahliye edildiği aktarılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığının duyurduğu rakamlara da yer verildi.

"966 kişi tahliye edildi"

Açıklamada, 878 Türk vatandaşının, 24 KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) vatandaşının ve birinci derece yakınlarının da içerisinde bulunduğu 966 kişinin İsrail'in saldırılarına hedef olan Lübnan'dan tahliye edildiği kaydedildi. Gemilerin 10 Ekim akşamı Mersin Limanı'na varacağının öngörüldüğü ifade edildi ve asılsız iddiaların dikkate alınmaması yönünde çağrıda bulunuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa