Zihinsel engeli kıza komşu istismarı

Antalya'da bir şahıs, komşusunun 14 yaşındaki zihinsel engelli kızına cinsel istismarda bulundu. Şahıs, şikayet üzerine tutuklandı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 15:50
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 16:36
Zihinsel engeli kıza komşu istismarı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Mide bulandıran olay Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşandı.

Gürcistan uyruklu T.V. ve oto tamirci dükkanında çalışan eşi M.T. işteyken, komşuları kaportacı Ecder Tayfun Polat, çiftin evine gitti. 

Evin elektrik şalterini indiren Polat, bir süre sonra dışarı çıkan çiftin zihinsel engelli kızı 16 yaşındaki K.V.'yi alıp, kendi iş yerine götürdü. Polat, burada kıza istismarda bulundu.

Sapık komşu tutuklandı

Cehennemi yaşayan zihinsel engelli kız çocuğu yaşadığı saldırı ve sonrasında olanları ailesine anlattı. Kızın durumu anlatması üzerine ailesi, Polat'tan şikayetçi oldu. Sapığın daha önce de kızı bıçak tehdidiyle istismar ettiği ortaya çıktı. Şikayet üzerine gözaltına alınan sapık komşu çıkarıldığı mahkeme sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yargıda yeni adımların atılacağını söyledi.  Atılacak adımlardan örnek veren Erdoğan, suç kaydı olan şahısların yargılama safhasında görülebilmesinin sağlanacağının altını çizdi.

Kadınlara yönelik şiddet eğilimi ve cinayetlere ilişkin ise Yılmaz, kadınlara yönelik şiddetin kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa