Erdoğan;"Netanyahu küresel düzeni tehdit ediyor"

Arnavutluk'ta temaslarda bulunan Erdoğan, Gazze'de bir yıldır devam eden soykırıma değindi, Netanyahu'nun tehdit oluşturduğunu belirtti.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 16:29
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 16:49
Erdoğan;''Netanyahu küresel düzeni tehdit ediyor''
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Arnavutluk'a gitti.

Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, son bir yıldır yaşanan soykırıma ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gazze'de bir yıldır devam eden soykırımın insanlığın ortak utancı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, Netanyahu  ve hükümetinin küresel düzeni tehdit oluşturduğunu söyledi.

Kalıcı ateşkes açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde baskı için uluslararası toplum olarak herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı. 

Diğer yandan Arnavutluk ile olan stratejik ortaklığa ilişkin Erdoğan, ticaret ve yatırımların ekonomik olarak her iki tarafında refahını artıracağını ve olumlu adımlar olacağını ifade etti. 

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 

Filistin ve İsrail arasında ise mutabakata varılması gerektiğini söyleyen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama teröre karşı ortak noktada olduklarını ve terörün tolere edilemeyeceğini söyledi. İki ülke arasında işbirliği, iletişim, eğitim ve tarım alanında 4 anlaşmaya imza atıldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa