Kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in başörtüsü bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in başörtüsünün Van Gölü kıyısında bulunduğunu açıkladı.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 16:49
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 17:26
Kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in başörtüsü bulundu
AA
Kaynak AA-DHA

Van'da 27 Eylül Cuma gününden beri kayıp olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları hız kesmeden yürütülüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olduğu bilinen Kabaiş'in başörtüsü bugün Van Gölü kıyısında bulundu. Konuya dair açıklama ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Bakan Yerlikaya, çakıl taşı toplamak amacıyla sahile gitmek üzere KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurdundan ayrılan ve o günden beri kendisinden haber alınamayan Kabaiş'i arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Yerlikaya, bugün Kabaiş'e ait olduğu ailesi tarafından tespit edilen bir başörtüsünün Van Gölü kıyısında bulunduğunu duyurdu. Bundan önce Kabaiş'e ait kulak ve cep telefonu da sahilde bulunmuştu.

Arama çalışmaları devam ediyor

Kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmaları Van Gölü'nde yürütülüyor. Çok sayıda ekibin katıldığı arama çalışmalarında su altı görüntüleme cihazından da faydalanılıyor. Van Gölü kıyısında bulunan ekipler, sahilin yakınlarındaki yerleşim bölgelerini titizlikle kontrol ediyor. Sazlık bölgeleri ve metruk yapıları da arayan ekipler, Kabaiş'in bulunması için tüm imkânlarını seferber ediyor.

Arama kurtarma köpekleri ve drone ile Van Gölü kıyısında çalışmalarına devam eden ekipler, bugün Van Gölü sahilinde kayıp genç kıza ait bir başörtüsü buldu. Söz konusu başörtüsünün, Bardakçı Mahallesi'ne neredeyse 150 metre uzaklıkta bulunduğu bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alınan başörtüsü aileye gösterildi. Aile de bu başörtüsünün Kabaiş'e ait olduğunu teyit etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa