İsrail, BM Barış Gücü askerlerine ateş açtı

Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, bölgede bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerine ateş açtı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 16:50
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 17:18
İsrail, BM Barış Gücü askerlerine ateş açtı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail, Lübnan'ın güneyine bomba yağdırmaya devam ediyor. 

İsrail savaş uçakları, Lübnan’ın güneyinde bulunan Sur ilçesine düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil ve sağlık görevlisini hedef aldı. Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü, Derdeğıye beldesindeki bir sivil savunma merkezine yapılan saldırıda 5 sağlık görevlisinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Aynı bölgede, Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Verdaniye kasabasına düzenlenen bir başka İsrail hava saldırısında 5 kişinin öldüğü ve 12 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile sürdürdüğü çatışmalar kapsamında Lübnan'ın güney kentlerine ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yoğun saldırılar düzenliyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in saldırılarında 8 Ekim'den bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne saldırı 

İsrail’in saldırıları, yalnızca sivillerle sınırlı kalmadı; Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) de hedef alındı. İsrail ordusunun, UNIFIL’e bağlı mevzilere ateş açması sonucu 2 BM askeri ateş sonucu yaralandı.

Bir BM yetkilisi, İsrail ordusunun Nakura bölgesinde bulunan UNIFIL ana üssündeki bir gözetleme kulesine tank ateşi açtığını ve bu saldırı sonucunda iki barış gücü askerinin hafif yaralandığını belirtti. BM yetkilileri, son 24 saat içinde Lübnan’ın güneyindeki üç ayrı olayda UNIFIL mevzilerine ateş açıldığını doğruladı.

İsrail’in Lübnan’daki saldırıları ve BM barış gücüne yönelik hedeflemeleri, bölgedeki gerilimi daha da artırıyor. Uluslararası kamuoyunda, bu saldırıların bölgesel istikrarı tehdit ettiği ve sivillerin yanı sıra uluslararası güçlerin de hedef alınmasıyla ciddi bir krize yol açabileceği endişeleri dile getiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa