İsrail Güvenlik Kabinesi, İran misillemesi için toplanacak

İsrail Güvenlik Kabinesinin İran'ın füze saldırısına verilecek karşılığı görüşmek için bu akşam toplanacağı duyuruldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 17:58
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 18:15
İsrail Güvenlik Kabinesi, İran misillemesi için toplanacak
AA
Kaynak AA

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin, İran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği füze saldırısına verilecek yanıtı görüşmek üzere bu akşam bir araya geleceği duyuruldu. Yerel basında yer alan haberlere göre, Güvenlik Kabinesi toplantısı yerel saatle 20:30'da yapılacak.

Toplantının gündeminde, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısına karşı yapılacak hamleler bulunuyor. Bakanlardan, İsrail'in bu saldırıya vereceği karşılığın onaylanmasının talep edileceği belirtildi.

Tel Aviv yönetimi, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından misilleme yapılacağını daha önce açıklamıştı.

Önemli kararlar alındı

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin bir önceki toplantısında İsrail yönetiminin, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırısına karşılık olarak yapacağı olası misillemeye dair "önemli kararlar" aldığı iddia edildi. The Times of Israel gazetesine konuşan isimsiz bir İsrailli yetkili, dün gece Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde gerçekleştirilen güvenlik toplantısında bu konuyla ilgili stratejik adımların tartışıldığını belirtti.

İsrailli yetkili, yapılan güvenlik toplantısında, Tel Aviv yönetiminin öncelikli olarak İran'ın askeri tesislerine yönelik bir saldırıya odaklandığını belirtti. Ancak alınan kararların zamanla değişebileceğine dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa