'Ateş Serbest-2024' faaliyetinde hedefe tam isabet

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ateş gücünün sergilendiği 'Ateş Serbest-2024' faaliyeti Ankara'nın Polatlı ilçesinde gerçekleştirildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 18:20
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 18:55
'Ateş Serbest-2024' faaliyetinde hedefe tam isabet
DHA
Kaynak DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ateş gücünü sergilediği "Ateş Serbest-2024" faaliyeti, Ankara'nın Polatlı ilçesinde başarıyla gerçekleştirildi. Faaliyetin seçkin gözlemci günü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun yanı sıra bakan yardımcılarının katılımıyla yapıldı. Etkinlik, TSK'nın caydırıcılık gücünü ve envanterindeki silahların etkinliğini göstermek, kuvvetler arası ateş desteği koordinasyonunu güçlendirmek amacıyla düzenlendi.

Hedef başarıyla vuruldu 

Faaliyette, F-16 savaş uçakları, ATAK taarruz helikopterleri, Fırtına obüsleri ve Cirit füzeleri dahil olmak üzere toplam 48 farklı silah ve silah sistemi kullanıldı. İlk olarak yerli üretim milli piyade tüfekleriyle atışlar yapıldı, ardından KNT-76 ve Bora-12 keskin nişancı tüfekleriyle hedefler başarıyla vuruldu. Makineli tüfek atışları da tam isabetle gerçekleştirildi.

İstihkam birliklerinin mayınlı sahalardan geçit açma görevini yerine getirmesinin ardından, uçaksavar, Sarp silah sistemleri ve bomba atarlarla atışlar yapıldı. Hareket halindeki tank takımları, sabit ve hareketli hedefleri vurdu. Zırhlı muharebe araçları da atışlara katıldı ve ardından tanksavar atışları gerçekleştirildi. Kornet tanksavar füzeleriyle hedefler tam isabetle vuruldu.

Havan ve obüs bataryalarının yanı sıra yerli üretim Fırtına obüsleri de hedefleri başarıyla etkisiz hale getirdi. ATAK helikopterleri, Cirit lazer güdümlü füzelerle uzun menzilli atışlar yaptı. Son olarak F-16 savaş uçakları, dört ayrı hedefi başarıyla vurdu ve etkinliği tamamladı. F-16 uçakları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i selamlamak amacıyla uçuş gerçekleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa