C31K isimli grubun yöneticisi "Hz. Ebu Cehil"e ev hapsi

Sosyal paylaşım platformlarında C31K isimli grup yöneticisi olarak adı geçen 17 yaşındaki çocuğa ev hapsi cezası verildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 20:16
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 20:20
C31K isimli grubun yöneticisi ''Hz. Ebu Cehil''e ev hapsi
DHA
Kaynak DHA

Tokat'ın Zile ilçesinde yakalanan ve sosyal medya platformlarında "C31K" isimli grup yöneticisi olarak adı geçen 17 yaşındaki E.K.'ya, mahkeme tarafından ev hapsi cezası verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord gibi platformlarda aktif olan C31K isimli grubun yöneticilerinden birinin E.K. olduğunu duyurmuştu. E.K., Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

İddiaya göre, E.K. daha önce Ankara'da bu konu ile ilgili olarak gözaltına alınmış, ancak "kovuşturmaya yer yok" kararı verilerek serbest bırakılmıştı. Babasının görevi nedeniyle kısa süre önce Zile ilçesine taşındığı öğrenilen E.K., "Hz. Ebu Cehil" isimli başka bir gruba üye olduğu tespit edilince tekrar gözaltına alındı. Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan E.K., ilk ifadesinde suçlamaları reddederek, "Bu grupla uzaktan yakından alakam yok, ben yapmadım, grubu da kurmadım" dedi.

E.K.'nin cep telefonunun incelenmesi sürerken, hakkında denetimli ev hapsi kararı verildiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa