Tuzla’da yakalanan terör örgütü üyesi 3 kişi tutuklandı

Tuzla'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 3 kişi ise tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Ekim 2024 23:13
GÜNCELLEME
10 Ekim 2024 23:23
Tuzla’da yakalanan terör örgütü üyesi 3 kişi tutuklandı
DHA
Kaynak DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucunda, 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Tuzla'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, operasyonun PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmeye ve engellemeye yönelik olduğu belirtildi. Şüphelilerin, PKK/KCK'nın siyasal yapılanması olan KCK/TDÖ içerisinde yer aldığı, geçmişte PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün gençlik yapılanması olan Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ile bağlantılı oldukları ifade edildi.

Operasyon sırasında şüphelilere ait dijital materyallerin de ele geçirildiği bildirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun 7 Ekim tarihinde gerçekleştirildiği ve şüphelilerin 10 Ekim 2024 tarihinde adli makamlara sevk edildiği açıklandı.





Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa