İsrail basını: Netanyahu ile Biden İran'a olası saldırıda neredeyse mutabık

İsrail basını , Netanyahu ile Biden'ın Tel Aviv'in İran'a olası saldırı planında mutabakata yakın olduğunu açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 00:35
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 00:35
İsrail basını: Netanyahu ile Biden İran'a olası saldırıda neredeyse mutabık
AA
Kaynak AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden'ın, Tel Aviv'in İran'a yönelik olası bir misilleme planı konusunda büyük oranda mutabakata vardıkları iddia edildi. İsrailli Walla haber sitesinin aktardığına göre, iki liderin 9 Ekim'de gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in İran'a karşı yapacağı olası saldırı detaylı şekilde ele alındı.

Haberde, ismi açıklanmayan İsrailli ve ABD'li yetkililere dayanarak, Netanyahu ile Biden arasında İsrail'in İran'a yönelik saldırı planının kapsamı ve niteliği konusunda yaşanan fikir ayrılıklarının büyük ölçüde giderildiği belirtildi. Ancak, İsrail'in planladığı misilleme saldırısının Washington'un tercih ettiğinden biraz daha "agresif" olduğu iddia edildi.

Ayrıca, dün akşam toplanan İsrail Güvenlik Kabinesi'nde, Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a, İran'a yönelik saldırının zamanlamasını belirleme yetkisinin verilmesinin beklendiği aktarıldı.

Bilindiği üzere, İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu ve İsrail yönetimi bu saldırıya misilleme yapacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa