Milton kasırgası ABD'ye pahalıya patlayacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Milton Kasırgası'nın sigorta sektöründe büyük bir finansal kayba yol açabileceğini açıkladı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 01:01
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 01:01
Milton kasırgası ABD'ye pahalıya patlayacak
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Milton Kasırgası'nın sigorta sektöründe büyük bir finansal kayba yol açabileceğini açıkladı. Fitch'in değerlendirmesine göre, kasırganın sigortalı kayıpları 50 milyar dolara kadar ulaşabilir.

Fitch tarafından yapılan açıklamada, sigorta ve küresel reasürans şirketlerinin güçlü sermaye yapıları göz önüne alındığında, bu kayıpların şirketlerin kredi notları üzerinde olumsuz bir etki yaratmasının beklenmediği belirtildi. Milton Kasırgası’nın önemli ekonomik kayıplara yol açtığına vurgu yapılan açıklamada, "Sigortalı kayıpların 30 milyar ila 50 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu, 2022 yılında Ian Kasırgası’nın benzer bir bölgede yarattığı ve 60 milyar dolar kayba neden olan tahribatın ardından en büyük sigortalı kayıp olabilir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca sigorta şirketlerinin büyük miktardaki kayıpları reasürans şirketlerine devredeceği de belirtildi. Bu süreç, reasürans piyasasının üzerindeki baskıyı artırabilir.

Fitch, Milton Kasırgası'nın küresel sigortalı kayıpları 2024 yılı itibarıyla 100 milyar doların üzerine taşıyacağını ve bunun art arda beşinci yıl olacağına dikkat çekti. Emlak piyasasının da kasırga nedeniyle zarar görebileceği, bu durumun prim oranlarında sertleşmeye yol açabileceği ifade edildi. Ancak, 2024 yılında primlerde büyük bir artış yaşanmasının beklenmediği, 2023'teki gibi keskin emlak reasürans fiyat artışlarının gerçekleşmesinin düşük olasılık taşıdığına vurgu yapıldı.

Bu gelişmeler ışığında, küresel sigorta sektörünün Milton Kasırgası’nın etkilerini büyük ölçüde reasürans desteğiyle aşmaya çalışacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa