Netanyahu ile Biden, İsrail'in İran'a saldırı planında uzlaşmaya yakın

İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD Başkanı Biden'ın, İsrail’in İran’a yönelik olası bir saldırı planı üzerinde büyük ölçüde uzlaştığı iddia edildi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 01:10
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 01:10
Netanyahu ile Biden, İsrail'in İran'a saldırı planında uzlaşmaya yakın
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Walla haber sitesine göre, 9 Ekim'de gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Netanyahu ve Biden, İsrail'in İran’a karşı yapmayı planladığı olası bir misilleme saldırısını detaylı şekilde ele aldı.

Haberde, ismi açıklanmayan ABD'li ve İsrailli yetkililere atıfta bulunularak, iki lider arasındaki bu görüşmede Tel Aviv ve Washington arasındaki fikir ayrılıklarının büyük ölçüde ortadan kalktığı belirtildi.

Özellikle, İsrail'in saldırı planının niteliği ve kapsamı konusunda önemli adımlar atıldığı, ancak İsrail’in planının ABD’nin düşündüğünden daha saldırgan olduğu öne sürüldü.

Netanyahu ve Gallant'a yetki verilebilir

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin de bir toplantı gerçekleştirdiği ve Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant’a, İran’a karşı olası bir saldırının zamanlamasını belirleme yetkisi verebileceği ifade edildi. 

Kritik karar aşamasına yaklaşıldı

Bu yetkinin verilmesi, İran’a yönelik potansiyel bir askeri müdahalenin ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceği konusunda kritik bir karar aşamasına yaklaşıldığını gösteriyor.

1 Ekim’de İran, İsrail’e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi bu saldırıya misillemede bulunacaklarını daha önce duyurmuştu. Olası bir misillemenin detayları ise henüz netleşmiş değil, ancak iki ülke arasındaki gerilim sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa