Alkollü sürücü uyarı ateşi açılarak yakalandı...

Bursa'da yaşanan olayda denetlemeden kaçan alkollü sürücüyü polis, uyarı ateşi açarak yakaladı. O anlar kaydedildi...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 04:17
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 04:20
Alkollü sürücü uyarı ateşi açılarak yakalandı...
AY
Arif Yücel Editör

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan denetimlerde 'Dur' ihtarına uymayan bir sürücü kaçmaya çalıştı, ancak polis tarafından yakalandı. Olay sırasında kaçan sürücüye para cezası uygulanırken, ehliyetine de el konuldu.

Kaçmaya Çalışan Sürücü Yakalandı

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 150 polisin katılımıyla huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi. Osmaniye Mahallesi Ahmet Akyollu Caddesi'nde yapılan denetimlerde, 16 PH 934 plakalı aracın sürücüsü Yusuf K. (20) 'Dur' ihtarına uymayarak hızla kaçmaya başladı. Polis ekiplerini tehlikeye atan sürücü, onları metrelerce sürükledikten sonra, polis havaya uyarı ateşi açtı.

Kontrol Noktasına Çarptı

Panikleyen Yusuf K., kontrol noktasında durdurulan başka bir araca çarparak durdu. Araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, sürücünün yapılan testlerde 2.0 promil alkollü olduğu belirlendi. Yusuf K.’ya alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 lira para cezası kesildi ve ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.

İlçe Genelinde Denetimler Devam Etti

İlçe genelinde 4 farklı noktada yapılan denetimlerde, 190 araç ve 484 kişi kontrol edildi. Kurallara uymayan sürücülere toplamda 70 bin lira ceza kesilirken, alkollü oldukları tespit edilen 2 sürücünün de ehliyetlerine el konuldu. Ayrıca, üzerinde 18 gram esrar bulunan bir şüpheli gözaltına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa