TCG Bayraktar'ın ardından TCG Sancaktar'da Mersin Limanı'na ulaştı

Lübnan'dan tahliye edilen sivilleri taşıyan TCG Sancaktar gemisi de TCG Bayraktar gemisinin ardından sorunsuz şekilde Mersin Limanı'na ulaştı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 04:33
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 04:34
TCG Bayraktar'ın ardından TCG Sancaktar'da Mersin Limanı'na ulaştı
AY
Arif Yücel Editör

İsrail’in saldırılarının sürdüğü Lübnan'dan tahliye edilen 378 sivili taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait amfibi gemi TCG Sancaktar, Mersin Limanı'na güvenli bir şekilde ulaştı. Tahliye operasyonu, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşti.

TCG Sancaktar'ın Yurda Dönüşü

Daha önce 588 sivili Mersin'e getiren TCG Bayraktar’ın ardından, tahliye görevine katılan TCG Sancaktar da Beyrut Limanı’ndan aldığı sivilleri Türkiye’ye getirdi. 378 sivili taşıyan gemi, Mersin Limanı'na yanaşarak tahliye işlemlerini tamamladı.

Tahliye Süreci ve İlk Müdahale

Gemiden indirilen yolcular, işlemlerinin tamamlanmasının ardından askeri personelin refakatiyle karaya alındı. Yaralı veya tıbbi bakıma ihtiyacı olanlar, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastanelere sevk edildi. Diğer siviller ise midibüslerle limandan ayrıldı.

Tahliye Edilenlerden Teşekkür Mesajı

Tahliye edilenlerden Eyüp Sabri Kırgız, operasyon süresince kendilerine gösterilen ilgiyi anlatarak, "36 saattir uyumayan görevliler, bizi çocuk gibi uyuttular, yemeğimizi ve suyumuzu verdiler. Vatanımıza dönmek çok güzel bir duygu. Herkese teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin." şeklinde konuştu.

İnsani Yardımların Teslimi ve Tahliye Operasyonu

TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar, AFAD tarafından toplanan 300 ton insani yardım malzemesini Beyrut Limanı'na ulaştırmıştı. Yardımların teslim edilmesinin ardından sivillerin tahliyesini gerçekleştiren gemiler, iki firkateyn ve iki karakol gemisinin eşliğinde Türkiye’ye geri dönüş yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa