Mersin'de tarihi kütüphanede yangın...

Mersin'de tarihi Halk Kütüphanesinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm kütüphaneyi kapladı. Ekiplerin çalışması devam ediyor...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 05:30
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 05:30
Mersin'de tarihi kütüphanede yangın...
DHA
Kaynak DHA

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesindeki tarihi Halk Kütüphanesi'nde gece saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede binayı sardı, itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

Yangının Çıkışı ve İlk Müdahale

Yangın, Akdeniz ilçesi Cami Şerif Mahallesi'nde yer alan tarihi Halk Kütüphanesi'nde gece geç saatlerde başladı. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek binayı tamamen sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi.

İtfaiye ve Güvenlik Önlemleri

İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun bir şekilde çalışma başlattı. Polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak, yangın bölgesine giriş ve çıkışları kapattı. Yangının çıkış nedeni ve tarihi binada ne kadar hasara yol açtığı henüz bilinmiyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir yangın haberi de Tekirdağ'dan geldi

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan kozmetik fabrikasında çıkan yangın, 20 itfaiye ekibinin yoğun çalışması sonucu 2,5 saat içinde kontrol altına alındı.

Yangın, Çerkezköy ilçesinde Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu kozmetik fabrikasında meydana geldi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, alevlerin bitişikteki diğer fabrikalara sıçramasını önlemek için yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 2,5 saat süren müdahale sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında polis ekipleri, tesisin önündeki karayolunu araç ve yaya trafiğine kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Yangının ardından fabrika kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa