İsrail'den Batı Şeria'ya hava saldırısı...

İsrail, Batı Şeria'nın kuzeyinde bir araca düzenlediği hava saldırısında 2 Filistinliyi öldürdü. İşte bölgedeki gelişmeler ve son durum...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 06:40
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 06:40
İsrail'den Batı Şeria'ya hava saldırısı...
AY
Arif Yücel Editör

İsrail ordusuna ait insansız hava araçları (İHA), Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim şehrinin doğusunda bir aracı bombaladı. Saldırı sonucu iki Filistinli yaşamını yitirdi.

Saldırı Detayları

Filistin resmi ajansı WAFA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, İsrail ordusu Tulkerim'in doğusundaki Zenebe banliyösü ile Nur Şems Kampı arasındaki Cebel es-Salihin bölgesinde bulunan bir aracı hedef aldı. Saldırı, aracın İHA ile bombalanması sonucu gerçekleşti ve iki Filistinli olay yerinde hayatını kaybetti.

İsrail Güçlerinin Müdahalesi

Aracın vurulmasının ardından İsrail askerleri bölgeye baskın düzenledi. Saldırıda hayatını kaybeden iki kişinin cenazesini alıkoyan İsrail güçleri, kısa süre sonra bölgeden çekildi.

Ölenler ve Sağlık Bakanlığı Açıklaması

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda Muhammed İyad Muhammed Abdullah (20) ve Avad Cemil Sakr Ömer'in (31) hayatını kaybettiği belirtildi. İki Filistinli, İsrail'in Tulkerim'deki Nur Şems Kampı yakınında düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdi.

İsrail, İran Kızılayına ait hastaneyi vurdu

İran Kızılayı, Lübnan-Suriye sınırında kurulu olan sahra hastanesinin İsrail tarafından hedef alındığını açıkladı. Hastane, İsrail'in düzenlediği saldırı sonucu tamamen yandı.

İran Kızılayı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 56 yatak kapasitesine sahip sahra hastanesinin ve ilaç deposunun tamamen yıkıldığı belirtildi. Hastane, İsrail'in Lübnan'daki yaralılara tıbbi yardım sağlamak amacıyla kısa süre önce İran tarafından kurulmuştu.

İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, saldırıda can kaybı olmadığını, sağlık ekiplerinin güvende olduğunu vurguladı. Ancak hastaneye ait ambulanslar, sağlık ekipmanları ve diğer malzemelerin imha edildiğini ifade etti.

İran Kızılayı, 6 Ekim'de Lübnan-Suriye sınırında bu sahra hastanesini kurduğunu duyurmuş, bölgedeki insani yardımlar için faaliyete geçmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa