Lübnan'dan BM Güvenlik Konseyi'ne İsrail çağrısı...

Lübnan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Hadi Hachem, İsrail'in Lübnan'ı işgalini derhal durdurması için çağrıda bulundu.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 07:35
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 07:35
Lübnan'dan BM Güvenlik Konseyi'ne İsrail çağrısı...
AY
Arif Yücel Editör

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Hadi Hachem, BM Güvenlik Konseyi'ne hitap ederek İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimini derhal durdurması için harekete geçme çağrısında bulundu. Hachem, İsrail'in uluslararası hukuku ve BM Şartı’nı ihlal ederek Lübnan’a saldırdığını belirtti.

İsrail'in Saldırıları ve Lübnan'daki Diplomatik Çabalar

BM Güvenlik Konseyi'ndeki toplantıda konuşan Hachem, Lübnan'daki durumun giderek kötüleştiğini ve diplomatik girişimlerin şu ana kadar İsrail'in saldırılarını durdurmada başarısız olduğunu ifade etti. Hachem, "İsrailli öldürme, yıkım ve yerinden etme makinesi, Lübnanlı sivilleri öldürmeye ve nüfusun dörtte birini yerinden etmeye devam ediyor" diyerek İsrail’in saldırılarının boyutunu gözler önüne serdi.

İran'dan Sert Eleştiriler

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani de toplantıda İsrail’i "dünyanın en kötü şöhretli terörist rejimi" olarak tanımladı ve ABD ile bazı Batılı devletleri, İsrail’in Lübnan ve Filistin halkına yönelik "soykırım niteliğindeki savaşı"na göz yummakla suçladı. İravani, İsrail’in bölgedeki barış ve güvenliği ciddi şekilde tehdit ettiğini vurgulayarak, bu saldırıların tüm bölgeyi bir savaşa sürükleyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bu gelişmeler, BM'nin ve uluslararası toplumun Lübnan’daki duruma dair atacağı adımların ne olacağı konusunda soru işaretleri yaratırken, Lübnan hükümeti ve BM'deki temsilcileri İsrail'in derhal sınırlarına çekilmesi için diplomatik baskı yapmayı sürdürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa