Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmeti kalmadı!

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in yardım misyonlarının erişimini engellediği Gazze'nin kuzeyinde neredeyse hiç sağlık hizmeti kalmadığını açıkladı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 07:55
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 07:55
Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmeti kalmadı!
AY
Arif Yücel Editör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin neredeyse tamamen durduğunu açıkladı. Ghebreyesus, İsrail'in yardım misyonlarına erişim izni vermediğini ve bölgedeki insanların gidecek hiçbir yerlerinin kalmadığını belirtti.

Yardım Misyonlarına Erişim Engelleniyor

Ghebreyesus, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, DSÖ'nün Gazze'ye gönderdiği iki misyonun tekrar engellendiğini ve İsrail tarafından erişimin reddedildiğini ifade etti. Ghebreyesus, İsrail'e zorla yerinden etme taleplerini durdurma ve hastaneleri koruma çağrısında bulundu.

İnsani Yardım Operasyonları Engelleniyor

Aralarında İngiltere, Fransa, ABD ve İsviçre'den sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu 18 uluslararası yardım örgütü, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutmasının insani durumu daha da ağırlaştıracağı uyarısında bulundu. Bu kuruluşlar, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki zorunlu göç ve insani yardım operasyonlarını engellemesi nedeniyle büyük bir felaket yaşanabileceğini belirtti.

Ateşkes Çağrısı

Ghebreyesus, İsrail'e insani yardım operasyonlarını kolaylaştırma çağrısında bulunarak, "Hayatlar buna bağlı. Ateşkese yönelik çalışmalar yürütün. Bu çatışmada sıkışmış tüm insanların barışa ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. Uluslararası yardım kuruluşları, tansiyonun yükselmesiyle birlikte bölgedeki insani krizin derinleşebileceğini ve acil bir ateşkes gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa