Zelenskiy'den, Roma'da 'zafer planı' görüşmesi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 'zafer planı' hakkında Roma'da görüştü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 08:30
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 08:30
Zelenskiy'den, Roma'da 'zafer planı' görüşmesi
AA
Kaynak AA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa turu kapsamında dün Londra ve Paris'teki temaslarının ardından Roma'ya geldi. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından tarihi Villa Pamphili'de resmi törenle karşılanan Zelenskiy, gece saatlerinde yapılan basın açıklamasıyla temaslarının içeriğini paylaştı.

Meloni: "Ukrayna'ya Destek Sürecek"

Başbakan Meloni, yaptığı açıklamada, İtalya'nın Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Kiev’e olan desteğinin 360 derece bir perspektife sahip olduğunu ve Ukrayna ihtiyaç duyduğu sürece bu desteği sürdüreceklerini vurguladı. Ukrayna'nın savunma sanayisinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Meloni, İtalya’nın Ukrayna’yı "barış masası inşa edecek bir konuma" getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Meloni, Moskova'nın müzakerelere katılması için uluslararası aktörleri sürece dahil etmenin önemini vurguladı ve Ukrayna'nın yeniden yapılanmasına yönelik bir konferansa 2025'te Roma'da ev sahipliği yapacaklarını duyurdu.

Zelenskiy: "Zafer Planımızı Avrupa'ya Sunuyoruz"

Zelenskiy, Meloni ile yaptığı görüşmeyi verimli olarak nitelendirirken, Ukrayna'nın hazırladığı "Zafer Planı"nın detaylarını Avrupalı liderlerle paylaştıklarını ifade etti. Savaşın adil bir şekilde sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, İtalya'nın desteği için minnettar olduğunu dile getirdi. Ayrıca yeni bir savunma paketi üzerinde de görüşmelerin sürdüğünü ekledi.

Zelenskiy Papa ile Görüşecek

Zelenskiy, bugün Vatikan’a geçerek Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile de bir araya gelecek. Bu görüşmenin, barış arayışında önemli bir diplomatik temas olması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa