Pentagon'a göre İsrail'in saldırıları 'sınırlı operasyon'

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını "sınırlı" şeklinde nitelemeye devam ediyor...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 08:45
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 08:45
Pentagon'a göre İsrail'in saldırıları 'sınırlı operasyon'
AY
Arif Yücel Editör

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail'in Lübnan'daki şiddetli saldırılarını "sınırlı operasyon" olarak nitelendirmeye devam ediyor. Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında bu konuda gelen yoğun sorulara yanıt verdi.

Ryder: "Kara Harekatı Sınırlı Olarak Görülüyor"

Ryder, bir gazetecinin "ABD'nin çeşitli şehirleri gece bombardımana maruz kalsa bu durumu hala 'sınırlı operasyon' olarak mı değerlendirirsiniz?" sorusuna, "Kara harekatı açısından 'sınırlı' olarak görmeye devam ediyoruz." şeklinde yanıt verdi. Ryder, İsrail'in savunması, bölgesel güvenlik ve istikrar açısından Hizbullah'a yönelik operasyonların boyutu ve kapsamı hakkında İsrailli ortaklarıyla sürekli temas halinde olduklarını belirtti.

Başka bir soruya cevaben Ryder, İsrail'in Lübnan sınırında Hizbullah'ın saldırı altyapısını yok etmek için sınırlı bir operasyon yürüttüğünü yineledi.

ABD'nin İsrail'e Yardımı

ABD'nin bölgede ulusal çıkarları olduğuna dikkat çeken Ryder, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e yapılan güvenlik yardımlarının milyarlarca doları bulduğunu ancak kesin bir rakam veremeyeceğini söyledi.

İsrail'in Lübnan'da Artan Saldırıları

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in 23 Eylül'den bu yana düzenlediği saldırılarda, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 169 kişi yaşamını yitirdi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti.

Hizbullah, İsrail'e roket ve füze saldırılarıyla karşılık verirken, bu saldırılarda İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail'in bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden oldu, büyük bir göç dalgası Suriye ve Beyrut'un kuzeyine doğru devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa