İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye mesajı: Hiçbir zaman planımız olmadı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ülkesinin Türkiye'ye karşı hiçbir zaman bir plana sahip olmadığını iddia etti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 09:00
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 09:50
İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye mesajı: Hiçbir zaman planımız olmadı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye hakkında bir açıklamada bulundu. Herzog, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını duyduğunu ifade ederek ülkesinin Türkiye'ye karşı hiçbir zaman bir plana sahip olmadığını iddia etti. Erdoğan, Filistin ve Lübnan'ı hedef alan İsrail'in gözünü Türkiye topraklarına da dikeceğini ve günümüzde tüm hesabın bunun üzerine kurulduğunu dile getirmişti.

"Türk halkına saygımız var"

ABD'deki (Amerika Birleşik Devletleri) Yahudi derneklerinin temsilcileri ile görüşmede bulunan Herzog, İsrail halkının Türk halkına büyük bir saygı duyduğunu öne sürdü. Herzog, Türk halkı tarafından da İsrail halkına büyük bir saygı duyulduğunu kaydetti.

"Saldırılarımız tarihî bir değişim yaratacak"

Herzog, İsrail halkı ile Türk halkı arasında senelerdir süregelen ilişkiler olduğunu vurguladı. İsrail halkı ile Türk halkı arasındaki birliğin "kardeşliği ve beraber yaşamayı önleyen tüm seslerin üzerinde olacağını" belirten Herzog, İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıların Orta Doğu'daki halkların barış ortamında yaşamalarına imkân tanıyacak tarihî bir değişimi beraberinde getireceğini iddia etti.

Herzog, "İbrahim'in oğullarının bölgede beraber yaşamalarına, barışa doğru beraber hareket etmelerine, birbirlerine fayda sağlamalarına ve ayrıca bölgenin, bölge halklarının ve tüm insanlığın refahına yarar sağlamalarına imkân tanıyacak tarihî bir değişime İsrail tarafından öncülük edildiğini" öne sürdü.

"Gazze, Lübnan ve İran halklarına farklı bir yol sunuyoruz"

Böyle bir vizyona sahip olduklarını dile getiren Herzog, bu sebeple kötülükle mücadele ettiklerini söyledi. Gazze, Lübnan ve İran halklarına farklı bir yol ve farklı bir gelecek sunduklarını ifade eden Herzog, söz konusu insanların ayağa kalkmaları ve eşitlik, mutluluk ve refah için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa