Esmail Kani sorguda kalp krizi geçirdi

Orta Doğu'da savaş giderek büyürken İran'da ise köstebek skandalı yaşanıyor. İsrail ile ilişkisi öne sürülen Esmail Kani, sorguda kalp krizi geçirdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 09:06
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 10:24
Esmail Kani sorguda kalp krizi geçirdi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İsrail savaş uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezine hava saldırısı düzenledi.  Ardı ardına iki patlama meydana geldi. Saldırıda 22 kişi öldü, 117 kişi de yaralandı.

İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava harekatına sürerken ve Hizbullah hedeflerine karşı sınırlı operasyonlar da başlatıldı.

Lübnan ile gerilim halinde olan İsrail, İran'a da saldırma hedefinde. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek İran ile ilgili stratejik konuşma gerçekleştirdi.

Durmadan insanlara saldıran İsrail, 27 Eylül akşamı ise Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah’ın merkezi olarak bilinen Dahiye bölgesine kapsamlı bir hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in kullandığı Amerikan destekli sığınak delici bombalar, doğrudan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunduğu yeri hedef aldı ve Nasrallah'ın öldürüldü.

Bölgede bu gelişmeler yaşanırken İran ile savaşın son noktasına gelen İsrail'den ise misilleme tehdidi geldi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'ın misilleme saldırısına yanıt verme tehdidini yineleyerek, İsrail'in "ölümcül, hassas ve şaşırtıcı" bir saldırı gerçekleştireceğini söyledi.

İsrail'in Orta Doğu'yu kana buladığı bir yıl içerisinde ise İran da köstebek skandalı yaşanıyor. İranlı tuğgeneral ve Kudüs Gücü komutanı Esmail Kani'nin İsrail ile istihbarat bağları olduğu öne sürüldü. 

Nasrallah'ın ölümünden sonra İran bilgilerin nasıl sızdığını araştırırken  İran Devrim Muhafızları, İsrail'in saldırısı sırasında Kani'nin saldırının olduğu karargahta olmadığını öne sürdü.

Kani, köstebek şüphesiyle Tahran'da soruşturma altına alındı.

Soruşturma kapsamında sorgusu süren  İranlı tuğgeneral ve Kudüs Gücü komutanı Esmail Kani'nin sorgu esnasında kalp krizi geçirdiği iddia edildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa