Elon Musk, 20 kişilik sürücüsüz Robovan’ı tanıttı

Elon Musk, Tesla’nın 20 yolcu kapasiteli; okul servisi ve karavan gibi ticari veya kişisel kullanıma uyarlanabilir sürücüsüz aracı RoboVan’ı tanıttı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 09:54
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 09:56
MP
Mevlüt Peker Editör

Robot etkinliğinin en büyük sürprizi Elon Musk’tan…

Elon Musk, Los Angeles'ta düzenlenen "We, Robot" etkinliğinde Tesla'nın yeni elektrikli aracı Robovan'ı tanıttı. Robovan, yoğun bölgelerde insan ve mal taşımacılığı için tasarlanan, otobüs büyüklüğünde, tamamen elektrikli ve otonom bir araç olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 20 yolcu kapasitesine sahip olan Robovan, yük taşımacılığında da kullanılabilecek. Musk, araç için "Gelecek, geleceğe benzemeli," diyerek tasarım vizyonunu vurguladı.

Tesla Robovan: Retro-fütüristik tasarım

Robovan, retro-fütüristik bir görünüme sahip; araç gümüş metalik bir gövde, siyah detaylar ve LED ışık şeritleriyle donatıldı. Aracın kapıları ortadan kayarak açılıyor ve içinde geniş oturma alanlarının yanı sıra ayakta durma yerleri de bulunuyor. Tamamen otonom olan Robovan'da direksiyon simidi yer almıyor.

Üretim ve fiyat bilgisi henüz belli değil

Musk, Robovan'ın üretim maliyetine veya çıkış tarihine dair bilgi vermedi. Ancak, Tesla’nın 2023 Yatırımcı Günü’nde hedef olarak belirlediği 2030 yılına kadar yılda 20 milyon araç üretme planını desteklemek amacıyla, bu tür araçların seri üretimine dair ipuçları verdi. Musk, yeni üretim tesisleri ya da mevcut tesislerin yeniden düzenlenmesi hakkında net bir plan sunmadı.

Diğer otonom araçlarla benzerlikler

Tesla’nın Robovan'ı, Zoox ve Cruise'un robotaksilerine benzer bir işlev görüyor. Ancak Robovan’ın boyut olarak daha büyük olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Çin’de WeRide’ın ürettiği Robobus ile benzerlik taşıyor. Bu araç, Tesla'nın yol tasarımında devrim yaratma vizyonunun bir parçası olarak lanse ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa