İsrail, İran’ı ne zaman vuracağına karar veremedi!

İsrail güvenlik kabinesi, sözde düşmanı İran'a gerçekleştireceği saldırının başlangıcını netleştiremediği belirtildi. Kabine saldırıyı oylamadı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 10:41
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 11:18
İsrail, İran’ı ne zaman vuracağına karar veremedi!
AA
Kaynak AA

İsrail güvenlik kabinesi İran saldırısı konusunda karar almadı

İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun liderliğinde İran’a yönelik planlanan saldırıyı tartışmak için gece saatlerinde toplandı. Ancak dört saat süren oturum sonunda, saldırı konusunda herhangi bir karar alınmadığı bildirildi.

Oylama yapılmadı, yetki verilmedi

İsrail medyasından Yediot Ahranot'un haberine göre, oturumda İran'a yönelik olası bir saldırıya dair oylama gerçekleştirilmedi. Bu nedenle kabine, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’a saldırı için yetki vermedi.

Gallant'ın Pentagon ziyareti ertelendi

Toplantıda karar alınmaması üzerine Savunma Bakanı Gallant’ın Washington’da Pentagon’u ziyaret ederek İran’a saldırı konusunu görüşme planının da ertelendiği belirtildi.

Biden, Netanyahu’dan Beyrut saldırılarını azaltmasını istedi

Habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, 9 Ekim’de Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırılarını azaltmasını istedi. Bu gelişme, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde dikkat çekici bir ayrıntı olarak öne çıkıyor.

İran'ın füze saldırısı gerilimi tırmandırdı

Öte yandan, İran’ın 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısı düzenlemesiyle başlayan gerilim, İsrail'in misilleme yapacağını duyurmasıyla daha da arttı. Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya yanıt verileceğini açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa