Milton Kasırgası, Florida'yı yıkıp geçti: 10'dan fazla can kaybı var

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Florida eyaletinde yıkıma yol açan Milton Kasırgası nedeniyle 14 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 10:46
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 11:03
Milton Kasırgası, Florida'yı yıkıp geçti: 10'dan fazla can kaybı var
AA
Kaynak AA

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Florida eyaletini etkisi altına alan Milton Kasırgası, Siesta Key bölgesine 3'üncü kategori şiddetiyle ulaştı ve geride büyük bir yıkım bıraktı. Bölgeden tahliye edilen vatandaşlar, kasırganın etkisinin azalmasıyla birlikte evlerine dönmeye başladı.

Washington Post gazetesinin haberine göre; Milton Kasırgası, ilk değerlendirmelere göre 14 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

"Yüzyılın en büyük kasırgası" olarak tanımlanan bu doğal afet, denizde iki kez 5'inci kategoriye ulaşmasına rağmen Florida kıyılarını 3'üncü kategori olarak vurdu.

Kasırga, Florida genelinde şiddetli rüzgar ve yağışlarla birlikte birçok hortuma da neden oldu ve bu da ciddi hasarlara yol açtı.

Can kayıpları artabilir

Yetkililer, kasırganın geçmesinin ardından bölgede yükselen su seviyeleri ve sel riski konusunda halkı uyardı. Arama kurtarma çalışmaları aralıksız bir şekilde yürütülürken 14 kişinin hayatını kaybettiği olayda can kayıplarının artmasından endişe ediliyor.

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, eyaletteki acil durumun devam ettiğini belirterek daha fazla can kaybının yaşanmasını önlemeyi hedeflediklerini söyledi. Mayorkas, "korkunç" olarak nitelendirdiği kasırganın ve aynı zamanda hortumların yarattığı bir felaket ile mücadele ettiklerini dile getirdi.

"2,5 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı"

Florida Valisi Ron DeSantis ise kasırga nedeniyle eyalette 2,5 milyondan fazla kişinin elektrik kesintilerinden etkilendiğini açıkladı.

Yıkımın ardından elektrik hizmetlerini yeniden sağlamak ve bölgedeki enkazı temizlemek için çalışmaların başlatıldığını belirten DeSantis, ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Joe Biden ile de telefon görüşmesi yaptığını ve federal hükûmet olarak yardım sözü aldığını ifade etti.

Uçuşlar yeniden başlatılacak

Yetkililer, ayrıca Milton Kasırgası'nın etkisinin azalmasıyla birlikte Florida'daki havalimanlarında cuma sabahı itibarıyla uçuşların kademeli olarak yeniden başlatılacağını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa