Eda Nur'un ölümü ile ilgili 3 İBB memuruna soruşturma izni!

İstanbul Valiliği, İBB uhdesindeki parkta oluşan su birikintisinde boğulan Eda Nur Gezer'in ölümü ile ilgili İBB'deki 3 memur için soruşturma izni verdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 10:53
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 10:59
Eda Nur'un ölümü ile ilgili 3 İBB memuruna soruşturma izni!
AA
Kaynak AA

5 yaşındaki Eda Nur’un ölümünde üç belediye personeline soruşturma izni

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’de Menekşe Sahil Parkı’nda yapılan kazı çalışmalarında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer’in ölümüne ilişkin olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) görevli üç memur hakkında soruşturma izni verdi. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma devam ediyor.

Valilikten üç belediye personeline izin

İstanbul Valiliği, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Z.D, Teknik Müdür Yardımcısı E.U. ve Bölge Şefi T.Y. hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine soruşturma izni verdi. Valilik tarafından verilen izin belgesi, savcılığa gönderildi.

Sorumluluk ve ihmaller değerlendirildi

İnceleme raporunda, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, kazı alanında gerekli denetimleri yapmaması ve talimatları yerine getirmemesi nedeniyle Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Z.D. hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Teknik Müdür Yardımcısı E.U. ve Bölge Şefi T.Y. ise talimatları takip etmeyerek gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle soruşturma iznine tabi tutuldu.

Olay nasıl gerçekleşti?

26 Nisan’da Küçükçekmece’de Menekşe Sahil Parkı’nda su birikintisine düşen Eda Nur Gezer’in hayatını kaybetmesinin ardından, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlattı. Kazı çalışmalarının ardından oluşan su birikintisinin yeterince güvenlik önlemi alınmadan bırakıldığı ortaya çıktı.

İBB ve savcılık soruşturmaları sürüyor

İBB, kazayla ilgili belediye çalışanlarına yönelik idari soruşturma başlatırken, savcılık ise olay yerinde kusur olup olmadığını belirlemek için bilirkişi heyeti görevlendirdi. Soruşturma kapsamında İBB iştiraki olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’de çalışan üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri tutuklanırken diğer ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Ali Sukas hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa