Jandarma tarlada “kaçak göçmen” hasadı yaptı

Tekirdağ ili Saray ilçesinde jandarma, durmayan minibüsü kapanla durdurdu; araçtan inip kaçan göçmenler tek tek tarladan toplandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 12:25
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 12:31
DHA
Kaynak DHA

Saray'da jandarmadan kaçan düzensiz göçmenler tarlada yakalandı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçmen taşıyan bir minibüsü durdurmak istedi. Minibüs sürücüsü, jandarmanın “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Lastikleri patlatılan minibüsten kaçtılar

Ekipler, kaçan aracı takip ederken yola kapan atarak minibüsün lastiklerini patlattı ve aracı durdurdu. Ancak minibüsteki 11 düzensiz göçmen ile sürücü, araçtan inerek çevredeki tarlaya doğru kaçtı.

Takviye ekiplerle arama yapıldı

Kaçan göçmenlerin yakalanması için bölgeye ek jandarma birimleri sevk edildi. Yapılan aramalar sonucunda tarlada saklanan 11 düzensiz göçmen yakalanarak gözaltına alındı. Ancak, minibüs sürücüsü kaçmayı başardı ve organizatör olduğu değerlendirilen bu kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Göçmenler İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek

Gözaltına alınan düzensiz göçmenler, işlemleri tamamlandıktan sonra Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Göçmenleri taşıyan sürücüyü yakalamak için jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa