Gebze Belediyesi'nde skandal! Köpekleri poşete koyarak konteynere attılar

Gebze Belediyesi'nin hayvan barınağında, çok sayıda sokak köpeği canlı halde poşetlere konulup çöp konteynerlerine atıldı.

YAYINLAMA
11 Ekim 2024 12:46
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 12:48

Kocaeli Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde köpek ve kedilerin canlı ya da öldürülüp poşetlerle çöpe atıldığı iddia öne sürüldü.

İhbar üzerine olay yerine gelen hayvan hakları savunucuları çöp konteynerlerine atılmış köpeklerin olduğunu fark etti.

Siyah poşete canlı halde konularak atılan köpekler hayvanseverler poşetten çıkarıldı.

Hayvanlardan bazıları nefessiz kalarak öldü. Canlı olan köpekleri ise  vatandaşlar kurtarmaya çalıştı.

Diğer yandan çöp poşetleri içerisinde ilaç ve şırıngaların olduğu da belirtildi. 

Köpek katliamı sonrası vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi.

O anlarda yaşananlar kameraya da kaydedildi. 

Yaşanan katliamla ilgili açıklama yapıldı;

“Gebze Belediyesi'nde yaşanan ve kamuoyunu derinden sarsan hayvan katliamını büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılıyoruz. KOHAYDER Kocaeli Hayvan Dostları Derneği üyesi arkadaşlarımızın ortaya çıkardığı bu vahim olayda, bebek köpeklerin bile zehirlenip çöp poşetlerine konulduğu bilgisi, hayvan hakları savunucuları ve tüm duyarlı vatandaşlar için kabul edilemez bir durumdur. Bu katliam, hem etik değerlerimize hem de hukuki sorumluluklarımıza tamamen aykırıdır. Hayvanlara yönelik şiddet ve kötü muamele, insanlık onuruna zarar veren bir davranıştır ve bu tür eylemler asla cezasız kalmamalıdır. Gebze Belediyesi yetkililerini ve ilgili tüm kurumları, bu acımasız olayı bir an önce durdurmaya ve sorumluları adalet önünde hesap vermeye çağırıyoruz” denildi. Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, poşetlerin içerisindeki ilaç şişeleriyle ilgili verdiği bilgide, “İlk belirlemelere göre görüntülerdeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğu anlaşılıyor. 3-4 yıl önce de benzer bir tablo yaşandı. Transfer işlemi öncesi böyle bir şey yaptıklarını düşünüyoruz. Verilen bu anestezi ilaçlarıyla ölümle sonuçlanma normal değil. Teknik inceleme devam ediyor'" ifadelerine yer verildi 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.