İsrail, Gazze'de ambulansları bombardımana tutuyor!

İsrail, soykırım suçu işlediği Gazze'de insanlık dışı tutumunu sürdürerek ambulansları bombardımana tutuyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 12:39
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 13:49
İsrail, Gazze'de ambulansları bombardımana tutuyor!
AA
Kaynak AA

Gazze, 7 Ekim 2023'ten beri yoğun saldırıların etkisiyle büyük bir felaket yaşıyor. İsrail'in Gazze'yi kuşatma altına alarak bir "açık hava hapishanesi" haline getirmesi, yaklaşık 42.000 masum insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Ölenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor. İsrail, bu süreçte sadece sivilleri hedef almakla kalmayıp Gazze’nin sağlık sistemini ve altyapısını da ağır şekilde tahrip ediyor.

İsrail, uluslararası hukuku ihlal ederek savaş suçu niteliğinde adımlar atıyor ve Gazze'deki hastaneleri bombalıyor. Ayrıca, bölgeye tıbbi yardım malzemelerinin girmesine de engel oluyor. Gazze Şeridi'ne yönelik abluka ve İsrail'in bir senedir süregelen yoğun saldırıları, bölgedeki sağlık sistemini felce uğratmış durumda.

Ambulanslar kullanılamaz hale geldi

Özellikle Han Yunus’ta bulunan Nasır Hastanesi’ne yapılan baskınlarda birçok ambulans kullanılamaz hale getirildi.

Ambulanslara hasar verilmesi, yaralıların hızlı bir şekilde hastanelere taşınmasını engelliyor ve binlerce insan, kendi imkânları doğrultusunda yaralıları sağlık kuruluşlarına ulaştırmak için çaba harcıyor.

Araç tamir ustaları, kullanılamaz hale gelen ambulanslardan parça temin etseler bile parça tedariki konusunda yaşanan sıkıntı devam ediyor.

Üç hastane kuşatma altında

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail tarafından bölgede bulunan üç hastanenin kuşatma altına alındığı ifade edildi. İsrail ordusu tarafından barınma merkezlerinde, evlerde ve sokaklarda Gazzelilerin vahşice hedef alındığı belirtilen açıklamada, bunun sonucunda ölenlerin ve yaralananların olduğu dile getirildi.

Açıklamada, İsrail ordusu tarafından Gazze'nin kuzeyinde bulunan Endonezya, El-Avde ve Kemal Advan hastanelerinin kuşatıldığı ve sağlık ekiplerinin çalışmasının engellendiği bildirildi. Bu hastanelerde görev yapan personel ve tedavi altında olan hastalar, hem yiyecek ve tıbbi malzeme girişine getirilen yasaklar hem de tahliye talepleri nedeniyle zor durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa