Çanakkale'de sahte mehdi operasyonu

Çanakkale'de kendini mehdi ilan ederek insanları dolandıran sahtekar, polisin operasyonuyla yakalandı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 13:00
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 13:31
Çanakkale'de sahte mehdi operasyonu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Olay, Çanakkale'de Bayramiç'in Külcüler köyünde yaşandı.

Mustafa Çabuk isimli dolandırıcı, sözde kendine mürit oluşturdu. Bununla da kalmayan sahtekar kendini mehdi ilan etti.

Çabuk ile birlikte 200 kişiden oluşan ve kendilerini 'Hilafeti Muhammediye Tarikatı' diye adlandıran grup, 'mehdi' olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk'la 18 ay önce kendilerini depremzede olarak göstererek, köyün yakınlarında bulunan Koç Termal ve Hilal Evleri'ni kiraladı.

2 yıllığına kiralanan termal tesislerde, sosyal medya üzerinden  'Hz. Mehdi Ulusa Sesleniyor' programları yapan sözde tarikat, canlı yayında program yaparak dini bilgiler verdi.  Sözde mehdi ve üyeleri Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak kazı yaparken yakalandı.

Kendini mehdi ilan eden suç örgütünün 2020 yılından beri faaliyette olduğu ve İstanbul'da kurulduğu öğrenildi. Örgütün insanların dini inanç ve duygularını istismar etmek suretiyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp, kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı tespit edildi.

Mustafa Çabuk ve 15 müridiyle birlikte gözaltına alındı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen sahte mehdi Mustafa Çabuk ve 15 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa