Liste güncellendi: Kokoreçte votka ve viski, kebapta tekila çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi güncellendi. Kokoreçte votka ve viski, kebapta tekila tespit edildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 13:03
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 15:58
Liste güncellendi: Kokoreçte votka ve viski, kebapta tekila çıktı!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğini artırarak halk sağlığını korumak adına hileli ürün satan firmaları tek tek ifşa ediyor. Bakanlık tarafından hazırlanan "taklit veya tağşiş yapılan gıdalar" listesine 13 yeni firma eklendi. Listedeki kayıt sayısının toplamda 565 olduğu görüldü.

"Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi"ne ise 3 yeni firma eklendi. Böylece söz konusu listede toplam 75 firma yer almış oldu. Köfteci Yusuf isimli popüler firmanın ürünlerinden bazılarında domuz eti tespiti yapılması gündem olurken bu kez Antalya'da tartışma yaratacak uygunsuzluklar ortaya çıkarıldı. Kokoreçte votka ve viski, kebapta ise tekila tespit edildi.

Bonbon şeker, zeytinyağı ve ödem attıran çay eklendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan listede sakıncalı ürünler arasına 3 yeni ürün daha eklendi. Bunlar bonbon şeker, zeytinyağı ve ödem attıran çay olarak açıklandı.

  • Kocaeli Derince

Firma adı: Peril Gıda Alkolsüz Fonksiyonel İçecekler İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi

Ürün adı: Ginsengli 5,4 gramlık bonbon şeker

Uygunsuzluk: İlaç etken maddesi tespiti

  • İstanbul Küçükçekmece

Firma adı: Nur Baharat İrfan Demir-İrfan Demir

Ürün adı: Skinny tea

Uygunsuzluk: İlaç etken maddesi tespiti

  • Gaziantep Şehitkamil

Firma adı: Eymen Heco

Ürün adı: Hairat Halep Zeytinyağı

Uygunsuzluk: Gıdada kullanıma izin verilmeyen boya tespiti

Votka, viski ve tekila detayı dikkati çekti

"Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi"ne tartışma yaratacak bir güncelleme geldi. Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde üç farklı yerde dikkati çeken uygunsuzluklar tespit edildi.

Antalya Kuyu Tandır Kebap Salonu-İbrahim Uysal firmasındaki üründe "tekila" tespiti yapıldı. Dayı Kokoreç-Mustafa Yalçın firmasının ürünlerinde de "votka" ve "viski" tespiti yapıldı. Yine aynı ilçede bulunan bir okey salonundaki ürünlerde ise rakı tespiti yapıldı.

"Taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesi"ne yapılan güncelleme ile İzmir, Bursa, İstanbul, Afyonkarahisar ve Ankara'dan yeni firmalar eklendi. Zeytinyağına daha düşük kaliteye sahip zeytinyağının eklenmesi ve tohum yağlarının karıştırılması gibi uygunsuzluklar tespit edildi.

Süzme çiçek balında yapılan taklit ve tağşiş tespiti dikkati çekti. Bunun yanı sıra kuru kekikte uygunsuzluk olarak yabancı madde tespiti yapılırken ısıl işlem görmüş piliç sucukta ise uygunsuzluk olarak baş eti şeklinde sakatat kullanıldığı belirlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa