Ankara'da iki ilçede ders saatleri kısaldı!

Ankara'nın Mamak ve Keçiören ilçelerinde ders saatlerinde düzenlemeye gidildi. İlçede ders saatleri 30 dakikaya düşürüldü.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 13:25
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 13:55
Ankara'da iki ilçede ders saatleri kısaldı!
Ecem Çetin Muhabir

9 Eylül Pazartesi günü itibariyle okullar açıldı. 9 ay sürecek 2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi başladı. 

Milyonlarca öğrenci, derslerine ve okullarına kavuşmuşken, Milli Eğitim Bakanlığı  yeni karar aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, ders saatleriyle ilgili bir karar alarak, okullara bir yazı gönderdi. Bakanlığın okullara gönderdiği yeni yazıyla belirli koşullar altında ders sürelerinin kısaltılabileceğini bildirdi.

Mamak ve Keçiören'de dersler 30 dakika 

Özellikle öğrenci yoğunluğu yaşanan ve ikili eğitim sisteminin uygulandığı okullarda alınan bu karar Ankara'da uygulanmaya başladı. Mamak ve Keçiören ilçelerindeki bazı okullarda, ders süreleri 30 dakikaya indirildi. 

Sadece yoğunluk yaşanan okullar değil, aynı zamanda yık-yap veya güçlendirme çalışmaları nedeniyle başka binalara taşınan okullarda da bu uygulama geçerli olacak. 

Mamak ve Keçiören'in yanı sıra, Altındağ ilçesindeki bazı okullarda da benzer bir kararın uygulanabileceği iddia ediliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da bu ilçede de öğrenci yoğunluğunun etkili olduğu okullarda ders sürelerinin 30 dakikaya düşürülmesi bekleniyor.

Bu düzenleme, öğrenci ve veliler tarafından yakından takip edilirken, uygulamanın hangi okulları kapsayacağı ve ne kadar süreyle geçerli olacağı konusunda bakanlıktan yeni açıklamalar bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa