Ankara’nın ilk uluslararası maratonu Runkara yapılacak

Ankara’nın ilk uluslararası yarı maratonu Runkara, 13 Ekim Pazar günü düzenleniyor. Ankara’nın başkent ilan edilişinin 101’inci yıl dönümü de kutlanacak.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 13:36
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 14:03
Ankara’nın ilk uluslararası maratonu Runkara yapılacak
DHA
Kaynak DHA

Ankara'da Runkara heyecanı başlıyor

Ankara’nın ilk uluslararası yarı maratonu olan Runkara, bu yıl 13 Ekim'de ikinci kez düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Ankara’nın başkent oluşunun 101’inci yılı da coşkuyla kutlanacak.

46 ülkeden sporcular katılacak

2023'te ilki gerçekleştirilen Runkara Uluslararası Yarı Maratonu'na, 46 farklı ülkeden sporcu katılacak. Yarışçılar, Başkent Millet Bahçesi'nde bir araya gelerek 5 km, 10 km ve yarı maraton parkurlarında mücadele edecek. Ayrıca, 11-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Runkara Expo Spor Fuarı da ziyaretçileri ağırlayacak.

Aileler için ColorSKy5K Koşusu

Runkara kapsamında bu yıl, ColorSKy5K Aile Koşusu da yapılacak. Renkli tozlarla eğlenceli bir deneyim sunan bu etkinlikte, katılımcılar aileleri ile birlikte keyifli bir koşu gerçekleştirebilecek.

Spor fotoğrafçılarından büyük ilgi

Etkinliğe, dünyaca ünlü spor fotoğrafçısı Mine Kasapoğlu'nun yanı sıra pek çok önemli fotoğrafçı katılım gösterecek. Fotoğrafçılar, yarışın renkli ve coşkulu anlarını ölümsüzleştirmek için etkinlik boyunca görev alacak.

Mustafa Çelik: “Devamlılık çok önemli”

Ankara İl Spor Müdürü Mustafa Çelik, Runkara Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısında etkinliğin devamlılığının önemine değindi. Çelik, “Bu organizasyonu ikinci kez düzenlemek Ankara için büyük bir kazanım. Geçen yıl başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin, ileriki yıllarda daha da değerleneceğine inanıyoruz” dedi. Çelik ayrıca, bu tür organizasyonların Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde yapılmasının önemini vurguladı.

Etkinlik büyük bir coşkuyla yapılacak

Ankara Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gerçekleşecek organizasyonun, bu yıl da büyük bir coşku içinde geçmesi bekleniyor. Çelik, “Ankara’da bu tür uluslararası etkinliklerin süregelmesi ve değerinin anlaşılması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa