Diyanet'e 'Köfteci Yusuf' sorusu

Köfteci Yusuf'ta domuz eti kullanıldığının açıklaması sonrası vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva hattını telefona yağmuruna tuttu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 14:10
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 14:43
Diyanet'e 'Köfteci Yusuf' sorusu
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. 

Listede günlerdir ürünlerinde domuz etti kullanıldığı konuşulan Köfteci Yusuf ismi dikkat çekti. Listede Köfteci Yusuf'un domuz eti kullanan şubesine de yer verildi.

Köfteci Yusuf’un köfte ve döner ürünlerinde domuz eti tespit etmesi üzerine, bu durumla ilgili sorular ve tartışmalar yeniden gündeme geldi.

Domuz eti iddiaları sonrası Köfteci Yusuf’tan açıklama geldi. Köfteci Yusuf şubelerinde asla domuz eti kullanmadıklarını iddia eden Köfteci Yusuf, domuz eti ile ilgili iddiaların sonuna kadar araştırılması gerektiğini duyurdu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan domuz eti kullanılması iddiaları sonrası firmaya bağlı restoranlarda müşteri ve prestij kaybı yaşandı. 


Köfteci Yusuf markasının ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi  gündemde yerini korurken vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva hattını telefona yağmuruna tuttu.

Helal gıda hassasiyeti olan vatandaşlar yedikleri yemeklerde domuz eti olması durumunda günah olup ,olmadıklarını sordu. Sıkça sorulan bu soru telefon hattını kilitlerken Fetva hattından yanıt gecikmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva hattındaki uzmanlar, bilmeden yemenin vebali ve günahının olmadığını söyleyerek vatandaşları rahatlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa