Sanchez: İsrail'e silah satışları acilen durdurulsun

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, işgalci terör örgütü İsrail'e halen yapılan silah satışlarının ivedilikle durdurulmasını istedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 14:15
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 14:24
Sanchez: İsrail'e silah satışları acilen durdurulsun
AA
Kaynak AA

Papa Franciscus ile görüşen İspanya Başbakanı’ndan İsrail’e sert eleştiri

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile Roma’da bir araya gelen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, uluslararası topluma İsrail’e silah satışını durdurma çağrısında bulundu.

İsrail’in saldırısı kınandı

Sanchez, görüşmenin ardından yaptığı basın toplantısında, İsrail’in Lübnan’da konuşlu Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırısını eleştirdi. Bu saldırıyı “reddedilmesi gereken bir şiddet eylemi” olarak tanımlayan Sanchez, Orta Doğu’da şiddet sarmalının son bulması gerektiğine vurgu yaptı.

İspanya’nın İsrail’e silah satışı durdu

Orta Doğu'daki krizle ilgili diplomatik çözümler aradıklarını belirten Sanchez, İspanya’nın 8 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail’e yönelik silah satışı yapmadığını açıkladı. Ayrıca İsrail'in Lübnan'daki saldırıları nedeniyle silah ihracatının durdurulması gerektiğini belirtti ve bunu uluslararası bir toplantıda dile getireceğini ifade etti.

Orta Doğu ve Ukrayna’da barış vurgusu

Sanchez, açıklamasında Orta Doğu’daki çatışmaların yanı sıra düzensiz göç konusunu da Papa ile ele aldıklarını belirtti. Bunun yanı sıra Katolik Kilisesi’nde yaşanan çocuklara yönelik cinsel taciz vakaları ve İspanya’da Franco dönemiyle ilgili çıkarılan yasaların görüşüldüğünü kaydetti. Ukrayna’da da barış istediklerini vurgulayan Sanchez, uluslararası insani hukuka saygının İspanya için temel bir ilke olduğunu söyledi.

Avrupa için göçmenlerin önemi

Sanchez, düzensiz göç konusunda yaptığı değerlendirmede, göçmenlerin Avrupa ekonomisi için gerekliliğini belirtti. Önümüzdeki 10 yıl boyunca göçmen politikalarına dair önlemler alınmazsa, İspanya’nın 4 milyon çalışanını kaybedebileceğini ifade eden Sanchez, göçmenlerin ekonomik büyüme ve nesillerin refahı için gerekli olduğunu vurguladı.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Vatikan şehrindeki Aziz Damaso'da buluştu. Volodimir Zelenski de, görüşme öncesi Aziz Damaso avlusuna geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa