Obama'dan siyahi erkeklere "Kamala Harris" teşviki!

ABD (Amerika Birleşik Devletleri)’nin eski başkanı Barack Hussein Obama, siyahi erkeklere “Kamala Harris'e oy verin” teşvikinde bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 14:26
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 14:55
Obama'dan siyahi erkeklere ''Kamala Harris'' teşviki!
AA
Kaynak AA

Obama’dan siyahi erkeklere Kamala Harris’e destek çağrısı

Eski ABD Başkanı Barack Obama, son anketlerin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın siyahi erkekler arasında Demokrat rakibine göre daha fazla destek aldığını göstermesinin ardından, siyahi erkek seçmenlere Kamala Harris’e oy verme çağrısında bulundu.

Pensilvanya’da önemli konuşma

Obama, Pensilvanya’nın Pittsburgh kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkedeki siyahi erkeklerin bir kadına oy vermekten çekindiklerini ifade etti. Bu konuda, "Bir kadının başkan olması fikrini hazmedemediğinizi düşünüyorum ve bunun için bahaneler arıyorsunuz. Bu durum kabul edilemez" diyerek, siyahi erkeklerin Harris’i desteklemesi gerektiğini belirtti.

Trump, siyahi erkeklerden daha fazla destek alıyor

Siyahi Haklarını Geliştirme Ulusal Birliği'nin (NAACP) eylül ayında gerçekleştirdiği ankete göre, Donald Trump’ın siyahi erkekler arasında aldığı destek, 2020 seçimlerine kıyasla artış gösteriyor. Bu ankete atıfta bulunan Obama, siyahi erkekleri Demokrat aday Kamala Harris’e destek vermeye davet etti.

Obama’dan Trump’a sert eleştiriler

Konuşmasında Trump’ı da hedef alan Obama, Trump’ın yalnızca kendi egosu, statüsü ve parasını düşündüğünü söyledi. “Bu adamın Amerikan halkının iyiliğini düşündüğüne dair hiçbir kanıt yok” diyerek, Trump’ın bencil bir tutum sergilediğini ifade etti. Obama, Trump’ın halkın menfaatlerini gözettiğini düşünenlerin yanıldığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa