İsrail, Gazze'de yine sivilleri vurdu: 21 can kaybı var!

İsrail ordusu tarafından bugün Gazze'nin farklı noktalarına yönelik düzenlenen saldırılar sonucunda 21 Filistinli yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 15:56
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 16:15
İsrail, Gazze'de yine sivilleri vurdu: 21 can kaybı var!
AA
Kaynak AA

Gazze'de katliamlarını ve insanlık dışı muamelelerini sürdüren İsrail, bugün savaş uçakları ile farklı noktalarda yine sivilleri vurdu. 

Refah'ta 6 Filistinli öldü

Güneyde bulunan Refah şehri, İsrail ordusu tarafından hava saldırıları ile hedef alındı. Bu saldırılarda 6 Filistinli hayatını kaybetti. Han Yunus'ta bulunan Avrupa Hastanesi'ne cenazeler getirildi. İsrail helikopterleri, Refah şehrindeki sivil bölgeleri topçu atışları eşliğinde vurdu. 

Han Yunus'ta binalar bombardımana tutuldu

İsrail savaş uçakları, sadece Refah şehrinde değil Han Yunus şehrinde de bazı binaları bombardımana tuttu. Kuzeyde bulunan Cibaliya'da İHA'lar ile saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırılar neticesinde 1 Filistinli hayatını kaybederken bazı Filistinliler de yaralandı. 

Gazze'deki farklı mahalleler hedef alındı

İsrail ordusu, Gazze şehrindeki Zeytun Mahallesi ile eş-Şucaiyye Mahallesi'nde İHA'lar ile sivilleri vurdu. Bu saldırı neticesinde 2 Filistinli yaşamını yitirdi. 

Gazze'de sağlık hizmetlerini aksatan, ambulansları durdurup uzun süre arama yapan, hastanelerin tahliyesini talep eden, hastaların ve sağlık çalışanlarının tıbbi malzemelere ve yemeğe erişimine engel olmaya çalışan İsrail askerleri, Gazze şehrinin kuzeyinde de sivilleri direkt hedef aldı.

İsrail tarafından bugün gerçekleştirilen saldırılarda 21 Filistinli yaşamını yitirdi. 

Acı bilanço ortaya çıktı

7 Ekim 2023'ten beri İsrail'in saldırıları bitmiyor. Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırılarda şimdiye dek 42.126 Filistinli hayatını kaybetti. 98.117 Filistinli ise yaralandı. Enkaz altında çok sayıda cansız bedenin bulunduğu da tahmin ediliyor. Şu ana kadar ölenlerin neredeyse 17.000'inin çocuk ve 11.378'inin kadın olması ise acı tabloyu gözler önüne seriyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa