Erdoğan'dan Sırbistan'da açıklamalar

Arnavutluk'taki temaslarının ardından Sırbistan'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırp mevkidaşı Vucic ile bir araya geldi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 16:01
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 16:15
Erdoğan'dan Sırbistan'da açıklamalar
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaretlerde bulunmak üzere dün Arnavutluk'a gitti.

Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan Gazze'de bir yıldır devam eden soykırımın insanlığın ortak utancı olduğunu ifade ederek Netanyahu  ve hükümetinin küresel düzeni tehdit oluşturduğunu söyledi.

Arnavutluk ile olan stratejik ortaklığa ilişkin Erdoğan, ticaret ve yatırımların ekonomik olarak her iki tarafında refahını artıracağını ve olumlu adımlar olacağını ifade etti.

Arnavutluk'taki temaslarının ardından Sırbistan'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırp mevkidaşı Vucic ile bir araya geldi.

Ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic arasında iki ülkeyi ilgilendiren 11 anlaşmaya imza atıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, gerçekleştirilen toplantıda iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve savunma alanlarındaki iş birliğine vurgu yaptı. Toplantıda ilk sözü alan Vucic, Türkiye ile olan ilişkilerin önemine dikkat çekerken, Erdoğan ise Sırbistan ile ilişkilerin "altın çağını" yaşadığını ifade etti. 

Erdoğan, Kosova ve Sırbistan arasındaki son gerilimlere de dikkat çekerek, bu sorunların sağduyulu bir yaklaşımla çözülmesi gerektiğini vurguladı.  Orta Doğu'da İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da değinerek, "İsrail'e Dur Denilmeli" ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa