Bakan Işıkhan asgari ücret için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete dair açıklama yaptı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 16:41
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 17:10
Bakan Işıkhan asgari ücret için tarih verdi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" programı kapsamında iş insanlarıyla bir araya geldi, taleplerini dinledi.

Programda konuşan Işıkhan ekonomi ve istihdama yönelik açıklamalarda bulundu. İstihdam da rekorun kırıldığının altını çizen Bakan, işsizlik oranının 1 yılı aşkın vaziyette tek hanede olduğunu söyledi.

33 milyona yakın kişiye istihdam sağlandığını da belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat vizyonu doğrultusunda enflasyonu tek haneli rakamlara çekilmeye çalışacağını ifade etti.

Kalkınma sürecinde sanayi sektörünün önemine vurgu yapan Bakan Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete dair açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücret rakamının belirlenmesine ilişkin yürütülen süreç hakkında çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çalışmaların titizlikle devam ettiğini söyleyen Bakan aralık ayının başında işçi ve işveren temsilcileri ile görüşmelere başlayacaklarını dile getirdi, asgari ücret konusunda hükümet olarak tek  karar veremediklerini belirtti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa