Lübnan'da sağlık sistemi çöktü! DSÖ'den acil çağrı geldi

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), İsrail'in saldırıları nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Lübnan için 50 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 16:53
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 17:18
Lübnan'da sağlık sistemi çöktü! DSÖ'den acil çağrı geldi
AA
Kaynak AA

İsrail'in karadan ve havadan yoğun bir şekilde saldırı düzenlediği Lübnan'da halk, zor bir süreçten geçiyor. Sivillerin ölmesine neden olan saldırılar nedeniyle altyapı zarar görürken birçok kişi de evlerini terk edip gitmek zorunda kalıyor.

Saldırıların sürdüğü Lübnan'daki Türk vatandaşlarının da güvenlik endişesi nedeniyle deniz yolu ile tahliye edildiği ve ilerleyen süreçte hava yolu ile tahliye ihtimalinin bulunduğu da biliniyor. 

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), zor durumdaki Lübnan için acil yardım çağrısı yaptı. DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından paylaşılan raporda, söz konusu ülkedeki sağlık sisteminin şu anki durumuna dair bilgilere yer verildi. 

Raporda, Lübnan'ın karşı karşıya olduğu sağlık krizine dikkat çekildi. Bu krizin yoksulluk, koronavirüs pandemisi ve İsrail'in saldırılarından etkilendiği ifade edilen raporda, sağlık hizmetlerine erişim konusunda yaşanan sorunların başta savunmasız ve zayıf bireyler olmak üzere pek çok kişiyi olumsuz yönde etkilediğinden bahsedildi.

Uluslararası topluma destek çağrısı

Raporda, uluslararası topluma destek çağrısında bulunularak 2024 yılında temel sağlık hizmetlerinin, aşılama programlarının ve acil sağlık hizmetlerinin devamlılığı için bu desteğin şart olduğuna işaret edildi.

Lübnan'ın sağlık sisteminde yaşanan sorunların çözülebilmesi için 50 milyon dolarlık acil yardım istenen raporda, söz konusu yardımın hem Lübnan toplumunun dayanıklılığını artırma hem de sağlık sistemini iyileştirme bakımından kritik bir önem arz ettiği dile getirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa