Oruç Reis, Süveyş Kanalı'nı geçti!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar duyurdu: Oruç Reis, Süveyş Kanalı'nı geçti; Somali’ye doğru firkateynler eşliğinde güvenli ilerliyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 16:56
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 17:04
Oruç Reis, Süveyş Kanalı'nı geçti!
AA
Kaynak AA

Oruç Reis Somali’ye doğru güvenle ilerliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Süveyş Kanalı’nı geçerek Somali’ye doğru yola devam ettiğini duyurdu. Bayraktar, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, gemiye Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait fırkateynlerin de eşlik ettiğini belirtti.

Oruç Reis, Somali açıklarında doğal gaz ve petrol arayacak

Türkiye’nin yerli olanaklarla geliştirdiği Oruç Reis, Ekim sonuna kadar Somali açıklarına ulaşarak burada sismik araştırmalar yapacak. Gemi, Somali açıklarında ruhsatı alınmış 3 farklı deniz yetki alanında petrol ve doğal gaz arayışına yönelik veri toplayacak. Oruç Reis’e görev süresi boyunca Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi de eşlik edecek.

Üç boyutlu sismik araştırma icra edilecek

Oruç Reis, Somali’de ilk defa üç boyutlu sismik veri toplayarak yaklaşık 7 ay sürecek bir çalışmaya imza atacak. Hem doğal gaz hem de petrol arayışına yönelik yapılacak çalışmaların verileri, Türkiye’ye ulaştırıldıktan sonra Ankara’da detaylı analiz edilecek.

Sondaj çalışmaları analiz sonuçlarına göre belirlenecek

Oruç Reis’in toplayacağı veriler, Ankara’da analiz edildikten sonra sondaj için uygun noktalar belirlenecek ve bu lokasyonlarda sondaj çalışmaları başlatılacak. Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, bu görevinde deniz yetki alanlarında derinlemesine incelemeler gerçekleştirecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa