Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye'ye gelecek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 19 Ekim'de Türkiye'ye geliyor. Scholz, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 17:22
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 17:44
Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye'ye gelecek
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edecek. 

Almanya Hükümeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Scholz’un 19 Ekim tarihinde İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini duyurdu. Görüşmenin ardından iki liderin basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Gündemde Ukrayna, Orta Doğu, göç ve ikili ilişkiler var

Büchner, görüşmenin içeriğine dair önceden kesin bir bilgi vermedi ancak önemli uluslararası konuların ele alınmasının beklendiğini belirtti. Görüşmede, Ukrayna'daki savaş, Orta Doğu'daki gelişmeler, göç sorunu ve ikili ilişkiler başta olmak üzere ekonomik iş birliği gibi konuların masaya yatırılması bekleniyor.

Almanya’nın Türkiye'ye Eurofighter satışıyla ilgili tutumuna ilişkin Büchner, gazetecilerin sorduğu bu soru karşısında yorum yapmaktan kaçındı. Silah ihracatına dair detayların genellikle kamuoyuyla paylaşılmadığını belirten Büchner, bu konuda yeni bir açıklamanın olmadığını söyledi.

Büchner, Türkiye’nin özellikle Ukrayna savaşı bağlamında önemli bir ortak olduğunu vurguladı. "Alman Şansölyesi’nin Türkiye ziyareti her zaman yeni gelişmelere açık" diyen Büchner, Scholz'un ziyaretinin bölgesel ve küresel meselelerde Türkiye'nin kritik rolünü bir kez daha öne çıkaracağını ifade etti.  Scholz’un ziyareti, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına kritik bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa