"Atatürk'e çiçek veren kız heykeli"ne bir kez daha saldırıldı

Zonguldak'ta bulunan "Atatürk'e çiçek veren kız heykeli"nin çiçek bölümünün kırıldığı görüldü. Söz konusu heykele daha önce de zarar verilmişti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 17:26
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 17:48
''Atatürk'e çiçek veren kız heykeli''ne bir kez daha saldırıldı
AA
Kaynak AA

Zonguldak'ta bulunan "Atatürk'e çiçek veren kız heykeli"ne bir kez daha çirkin bir saldırı düzenlendi. Söz konusu heykelin çiçek kısmının kırıldığı görüldü. Söz konusu heykel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü Zonguldak'ta çiçek ile karşılayan Ayten Alper'i tasvir ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk, Zonguldak'ı ilk defa 93 sene önce ziyaret etmiş ve ilk olarak Liman Caddesi'ne ayak basmıştı. Bronz heykelin açılışı da burada 8 sene önce yapılmıştı. 

Heykelin çiçek kısmı kırıldı

Kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar tarafından 1,20 metre yüksekliğe sahip heykele zarar verildiği görüldü. Heykelin çiçek kısmının kırıldığı fark edildi. Zonguldak halkı, bu çirkin saldırıya tepki gösterdi. Zonguldak Belediyesinin, heykelin çiçek bölümünü yakın zamanda onaracağı ifade edildi.

Bu heykele önceden de zarar verilmiş ve belediye tarafından onarımı gerçekleştirilmişti.  Ayten Alper, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Atatürk'e hayranlık duyarak büyüdüğünü ifade etmiş ve saldırı nedeniyle çok üzüldüğünü söylemişti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa