Discord soruşturmasında tutuklu sayısı 3'e yükseldi

Mesajlaşma platformu Discord'da E.N.B. adlı çocuğun da yer aldığı görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada tutuklu sayısı 3'e çıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 18:02
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 18:11
Discord soruşturmasında tutuklu sayısı 3'e yükseldi
AA
Kaynak AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mesajlaşma platformu Discord'da müstehcen içeriklerin ve kurgu videoların paylaşıldığı bir kanalın yöneticilerinden biri olduğu tespit edilen "HAHA" rumuzlu F.T. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

F.T., güvenlik güçlerince gözaltına alındıktan sonra, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savcıya ifade verdi ve tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, F.T.'yi "müstehcen yayınların yayılmasına aracılık etmek" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçlarından tutukladı.

Ne olmuştu?

Soruşturmanın geçmişi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 6 Ekim tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamaya dayanıyor. Yerlikaya, bir kız çocuğunun sosyal medya üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan bir videonun incelemeye alındığını ve videonun kurgu olduğunun tespit edildiğini duyurmuştu. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü, görüntülerdeki E.N.B. isimli çocuğu muhafaza altına alarak ifadesini psikolog eşliğinde aldı. Ayrıca, videoyu yanıltıcı şekilde internette paylaşan 18 yaşındaki T.D. de Ankara'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. "HAHA" rumuzlu yayın kanalının yöneticilerinden M.E.Ö. de Konya'da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa