Hastane çetesi, savcıyı makamında böyle tehdit etti

Hastane çetesinin cumhuriyet savcısını makamında tehdit ettiğine dair görüntüler ortaya çıktı! "İçeridekini çıkarabildiğin kadar erken çıkar!"

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 18:04
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 18:22
Hastane çetesi, savcıyı makamında böyle tehdit etti
MP
Mevlüt Peker Editör

Hastane çetesi bebekleri ölüme sürükledi

Türkiye'yi sarsan skandalda, sağlık çetelerinin hastanelere çökerek sağlıklı bebekleri ölüme sürüklediği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çetenin, bebekleri haksız kazanç için yoğun bakıma alarak ailelerden günlük 8.000 TL'ye varan paralar talep ettiği ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç, bu korkunç olayın detaylarını paylaştı ve çetenin, soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit ettiğini de açıkladı.

Sağlıklı bebekler yoğun bakıma alındı

İstanbul'da, yenidoğan ünitelerinde faaliyet gösteren sağlık çetesi, 12 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanıyor. Olay, yeni doğum yapan bir annenin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Anne, 14 gün boyunca bebeğini göremediğini ve bu süreçte çocuğuna süt veremediğini belirtti. "Doğum sonrası bebeğim sağlıklıydı, ancak fenalaştığı iddia edilerek yoğun bakıma alındı" şeklinde konuşan anne, çetenin korkunç yöntemlerini ifşa etti.

Skandal olay nasıl ortaya çıktı?

Mali Şube Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, annenin ihbarını değerlendirerek hastane çetesiyle ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı. Yapılan araştırmalar, masum bebeklerin ölüme terk edildiği gerçeğini gün yüzüne çıkardı. Çete üyelerinin, sahte teşhislerle bebekleri yoğun bakımda tutarak haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Soruşturmayı yürüten savcıya tehdit

Olayın üzerine derinlemesine bir soruşturma yürütülürken, çetenin savcıya yönelik tehditlerde bulunduğu da ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç, soruşturmayı yürüten savcının ailesiyle tehdit edildiği anları kamuoyuna duyurdu. Bu gelişme, olaya dair endişeleri daha da artırdı.

Sağlık çetesinin bebekleri ölüme sürüklediği iddia edildi

Sağlık çalışanlarından oluşan bir çetenin, hastanelerde sağlıklı bebekleri yoğun bakıma alarak günlük 8 bin TL karşılığında fatura kestiği ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç, Habertürk canlı yayınına katılarak çetenin, 12 bebeğin ölümünden sorumlu olduğunu ve yasa dışı yollardan 1 milyar TL kazandığını belirtti. Erdinç, çete üyelerinin anlaşmalı hastanelerde yoğun bakım ünitelerini doldurduğunu, bu sayede haksız kazanç elde ettiklerini ifade etti.

Yoğun bakım üniteleri dolsun diye anlaşma yapmışlar

Gazeteci Erdinç, çete üyelerinin anlaşmalı oldukları bazı hastaneler ve 112 acil servis personellerini de organize ederek yoğun bakım ünitelerini doldurduğunu aktardı. Daha donanımlı hastanelerin üniteleri boşken, malzeme eksikliği olan hastaneler bile çetenin kurbanı oldu. Soruşturma kapsamında bazı 112 personelleri de tutuklandı.

Çete üyeleri: “Bebeğin fişini çek”

Skandala dair çarpıcı detayları açıklayan Erdinç, çete üyelerinin, fenalaşan bebeklerin fişini çekmeleri konusunda hemşirelere talimat verdiklerini belirtti. Erdinç, “Öyle korkunç şeyler yaşanmış ki; doktorlar, bebeklerden biri fenalaştığında evlerinden kalkıp hastaneye dahi gitmemişler” dedi. Olayın İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ gibi farklı şehirlerde de yaşanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Çetenin tehditleri savcıya kadar uzandı

Erdinç, çete üyelerinin, olayın soruşturmasını yürüten savcıyı makamında tehdit ettiğini belirtti. Savcıya, “İçerideki üyeleri serbest bırak” şeklinde baskı yapıldığını kaydetti. Bu olayın ardından tehdit eden şahıs da Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa