Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapsi istendi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 19:14
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 19:33
Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet
EK
Esra Koçak Editör

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz ile olay sırasında şüphelinin silahından çıkan kurşunla yaralanan polis memuru K.H.S., "müşteki" olarak yer aldı. Şüpheli Yunus Emre Geçti'nin annesi P.G. ise "mağdur" sıfatıyla iddianameye dahil edildi.

Ağırlaştırılmış müebbet ve uzun süreli hapis cezası talebi

İddianamede, tutuklu sanık Yunus Emre Geçti hakkında çeşitli suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve uzun süreli hapis cezası istendi. Savcılık, Geçti'nin "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme", "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "kadına veya üstsoya karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "görevi yaptırmamak için direnme", "ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından yargılanmasını talep ediyor. Bu suçlar kapsamında Geçti'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 28 yıl 1 aydan 50 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Ne olmuştu?

Olay, 22 Eylül'de Dudullu Polis Merkezi'nde meydana geldi. Motosiklet hırsızlığı şüphesiyle gözaltına alınan Yunus Emre Geçti'nin, polis merkezinden kaçmaya çalıştığı ve bu sırada görevli polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz'ın şüpheliyi yakalamak için peşine düştüğü öğrenildi. Hakkında 26 ayrı suç kaydı bulunan Geçti, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı, ancak bu sırada arbede yaşandı.

Yaşanan arbede sırasında zanlı, bir polis memurunun silahını ele geçirerek ateş açtı. Olayda polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybederken, K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. yaralandı.

Zanlı tutuklandı

Gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Anadolu Adalet Sarayı'nda "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa