3 kişiyi bıçaklayan saldırganın ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Başakşehir'de 17 yaşındaki M.G. bıçakla önüne çıkan kişilere saldırdı. 3 kişiyi yaralayan saldırganın ifadesi ise şaşırttı: Oyunlardan etkilenmiş.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 19:53
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 20:15
3 kişiyi bıçaklayan saldırganın ifadesi ortaya çıktı
DHA
Kaynak DHA

İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de dün saat 17.00 sıralarında yaşanan dehşet verici olayda, yabancı uyruklu M.G., caddede bir süre dolaştıktan sonra yüzünü bezle örttü ve yanında taşıdığı bıçağı çıkartarak çevresindeki kişilere saldırdı. İlk olarak pastanede oturan H.F.E.'yi bıçaklayan saldırgan, daha sonra caddeye doğru koşarak kaldırımda yürüyen bir çifti hedef aldı ve S.Y.'yi sırtından bıçakladı.

Okula girmeye çalıştı

Saldırgan M.G., hızla koşarak önüne çıkan E.Ç.'yi de bıçakladıktan sonra caddede bulunan bir okula girmeye çalıştı. Ancak okul kapısının kapalı olması nedeniyle içeriye giremeyen M.G., olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralanan H.F.E., S.Y. ve E.Ç. ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından saldırganın kimliğini tespit etti ve M.G.'yi evinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilip tutuklandı.

Planlı saldırı: Hazırlık anı kamerada

Saldırıdan önce M.G.'nin bir noktada durarak çantasından bıçak ve bir bez parçası çıkarttığı, ardından etrafındaki kişilere rastgele saldırdığı güvenlik kameralarına ve cep telefonlarına yansıdı. İlk olarak kafede oturan H.F.E.'yi bıçaklayan M.G., daha sonra kaldırımda yürüyen S.Y.'yi sırtından bıçakladı.

Bilgisayar oyunlarının etkisi altında kalmış

Emniyetteki sorgusunda M.G., saldırıyı bilgisayar ve telefon üzerinden oynadığı savaş oyunlarının etkisiyle gerçekleştirdiğini itiraf etti. Sorgusunda, sürekli bu tarz oyunlar oynadığını ve oyunları bırakıp gerçek hayatta "oyun oynadığına" dair rüyalar gördüğünü belirtti. Olay günü de aynı rüyayı gördüğünü söyleyen saldırgan, mutfaktan bir bıçak alarak dışarı çıktığını ve rastgele kişilere saldırdığını ifade etti. M.G., ifadesinde özellikle bir hedef seçmediğini, ancak dışarıda oturan kişileri gördüğünde bıçakla saldırıya geçtiğini söyledi. Oyunlarda olduğu gibi gerçek hayatta da insanların ona saldıracağını düşündüğünü belirten şüpheli, bu nedenle bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiğini kabul etti.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa