Dervişoğlu'ndan yeni "Çözüm Sürecine" dair açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, yeni bir çözüm süreci başlama ihtimaline ilişkin "DEM’e uzatılmış elin asıl sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
11 Ekim 2024 19:54
GÜNCELLEME
11 Ekim 2024 20:34
Dervişoğlu'ndan yeni ''Çözüm Sürecine'' dair açıklama
DHA
Kaynak DHA

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gündemde yer alan yeni bir çözüm süreci iddialarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama olmadan spekülasyonlara dahil olmak istemediklerini belirterek, “Afaki yorumlarda bulunmak istemiyorum. Resmi bir açıklama olmadığı müddetçe bir spekülasyona alet olmak istemiyoruz” dedi. Ayrıca, Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'nin DEM’e uzattığı elin aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu düşündüğünü ifade etti.

İYİ Parti ve Demokrat Parti zirvesi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki lider, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu, toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından Türk siyasetinde bir melezleşme olduğunu belirterek, siyasi partilerin özgün kimliklerini koruduğu sürece millete umut vermeye devam edeceklerini vurguladı. Demokrat Parti’nin bu misyonu koruduğuna dair inancında herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Dervişoğlu, “Demokrat Parti’nin fikirlerine ve vizyonlarına itibar edeceğimizden kuşkumuz yok” dedi.

"Önemli olan milletin durumu"

Dervişoğlu, Demokrat Parti ile ortak bir bakış açısına sahip olduklarını ve esas önemli olanın milletin durumu olduğunu belirtti. “Kimin ne olacağı değil, emeklinin, işçinin, memurun, gencin, çiftçinin durumu ne olacak diye konuştuk” diyen Dervişoğlu, milletin halinin siyasi kurumlar tarafından masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin geleceği için Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi ve ilkeleriyle milli ve manevi değerlerin buluşması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti lideri, bu doğrultuda kararlı adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Anayasa tartışmalarına dikkat çekti

Dervişoğlu, önümüzdeki dönemde anayasa ve demokrasiyle ilgili önemli tartışmaların yaşanacağını belirterek, siyasi partilerin bu konularda görüşlerini dile getireceğini söyledi. “Demokrat Parti ile sık sık bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız” diyen Dervişoğlu, bugünkü buluşmanın önemli bir anlam taşıdığını kaydetti.

Çözüm süreci iddiaları üzerine

Toplantının ardından gazetecilerin yeni bir çözüm sürecinin başlayacağı iddialarına ilişkin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, konuyla ilgili farklı rivayetlerin dolaştığını ancak müspet veriler ve resmi açıklamalar gelmeden yorum yapmayı tercih etmediğini belirtti. Dervişoğlu şunları söyledi: 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa